تحلیل تکنیکال چیست؟

برای این که بتوان بازار های مالی را تحلیل کنید از دو روش تحلیل معروف در جهان استفاده میشود و آن دو روش تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال(بنیادی) میباشند.
تعریف ساده تحلیل تکنیکال
معنی تحلیل تکنیکال چیست ؟تحلیل تکنیکال به بررسی رفتار بازار و نمودار و قیمت آن با هدف پیش بینی آینده می باشد.ما در این مقاله به تحلیل تکنیکال که یکی از پرکاربردترین تحلیل ها در جهان هستش و به مطالعه تاریخچه قیمت و حجم معاملات در قیمت یک سهام، یک ارز در بازار جهانی میپردازد بحث میکنیم.
همانطور که میدانید این تحلیل بیشتر روی سهام ها در بورس اوراق بهادار ایران و جفت ارزهادر بازار فارکس و بورس کالاها مورد استفاده قرار میگیرد.
این روش تحلیلی تقریبا از سه قرن پیش به وجود آمده و اولین کسی که به طور مستقیم اون رو در اقتصاد به کار برد آقای چارلز داو بود که بنیانگذار وال استریت ژرنال است.
تحلیل تکنیکال تمرکزش بیشتر بر روی قیمت است تا این که آن شاخص یا کالا یا ارز مورد نظر را به صورت ریشه ای یا بنیادی بررسی کنید به عبارتی یعنی به طور مثال ما برای بررسی یک سهام توسط تحلیل تکنیکال به سراغ صورت های مالی ان شرکت یا اینکه ان شرکت چقدر می ارزد و… نمی رویم.
حال به شما دوستان و همیاران اتاق بورس توضیح میدم که منظور از اینکه توی تحلیل تکنیکال تمرکز ما بر روی قیمت است یعنی چیه؟
منظور از تحلیل تکنیکال چیست:
ما در این روش تحیلیلی به نواحی حمایت و مقاومت یا به زبان ساده تر برگشت های قیمت از یک قیمت دیگر توجه میکنیم و در کل شکست های قیمتی برای ما اهمیت خاصی دارند.
تحلیل تکنیکال بر سه قانون مبتنی هستش:
قانون اول: که یکی از پرکاربرد ترین و مهم ترین موارد هست این که همه چیز در قیمت نهفته است یعنی تمام اخبار اقتصادی تمام رویدادهای بنیادی یک شرکت در قیمت لحاظ شده و روی شکست های قیمتی این رو میشود. و این رو به ما نشون میده که تغییرات قیمت ناشی از عرضه و تقاضا هستش.
قانون دوم: هر اتفاقی که در گذ
شته رخ دهد در آینده تکرار میشود
قانون سوم: اینکه قیمتها همیشه در یک روند خاص در حال حرکت هستند و تا زمانی که چیزی یا اتفاقی در اقتصاد آن سهم نیفتد قیمت ترجیح می دهد که روند افزایشی یا کاهشی خود را حفظ میکنند.
در ادامه بیشتر در باره ی این سه قانون میخوانیم.
همه چیز در قیمت لحاظ شده است.(قانون اول) :
برای در بهتر انیکه بفهمیم تحلیل تکنیکال چیست؟ این سه اصل را بیشتر توضیح میدهیم
تا زمانی که درک کامل از این جمله نرسیم که ”همه چیز در قیمت لحاظ شده است” قطعاً در تحلیل تکنیکال پیشرفتی نخواهیم داشت. خیلی از تحلیلگران فاندامنتال و افرادی خواستند این جمله را نقض کنند و بعد از تلاش بسیاری موفق نشدند.
همه تحلیلگران تکنیکال کسانی که در بازار سرمایه کار میکنند بر این باورند که تغییرات قیمت رابطه مستقیمی با عرضه و تقاضا دارند به طور مثال اگر سهمی تقاضا در آن زیاد شود قیمت سهم صعودی خواهد شد و اگر عرضه در آن سهم بیشتر شود قیمت سهم کاهش پیدا میکند.
برای مثال اگر سهمی قیمت تاریخی خود را بشکند قطعا دلیل بنیادی دارد و تقاضا در سهم بیشتر میشود و قیمت سهم رشد میکند که تمامی فاکتور های فاندامنتال ای و بنیادی در قیمت لحاظ شده که ما توسط تکنیکال قیمت آن را پیش بینی می کنیم.
تاریخ تکرار میشود.(قانون دوم):
قسمت بزرگی از تحلیل تکنیکال به رفتار و روانشناسی افراد در بازار میپردازد. برای همین رفتار آدم ها در طول تاریخ معمولا تکرار می شود و بر اساس همین موضوع الگوهایی از جمله الگوی کلاسیک و هارمونیک …. در بازار ایجاد میشود که تکرار آن در نمودار به صورت مکرر ایجاد خواهد شد.
به این منظور می توانیم از استفاده از تاریخ یک نمودار قیمت سهام یا ارز آینده آن را توسط الگوهایی که قبلاً شکل گرفته پیش بینی کنیم و فرض می کنیم همان جوری که در گذشته بهخوبی جوابگو بوده در آینده نیز به همین شکل باشد به بیان دیگر می توان گفت گذشته تکرار خواهد شد یا آینده همانند گذشته عمل خواهد شد.
قیمت ها بر اساس روندها حرکت میکند(قانون سوم):
معمولاً قیمت به روند کاهشی یا افزایشی خود پایبند بوده و دوست دار
د روند خود را حفظ کندو. مگر اینکه عوامل خارجی بر روند تاثیر گذاشته و قیمت تغییر جهت درد مطلبی که می خونید شبیه به قانون اول نیوتن درباره حرکت اجسام هست. این یک ادعای محکم تحلیلگران است که تا زمانی که تغییر جهت در قیمت و روند رخ ندهد روند به راه خود ادامه می دهد.
تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی:
نکته خیلی بارز ای که می توان به آن پرداخت این است که هر دو تحلیل با دو تا دید متفاوت به یک مسئله می پردازند و برای حل آن مسئله راهکار های خاص خود را دارند. باید بدانیم که تحلیل تکنیکال برای کسانی که راه موفقیت را میخواهند زودتر طی کنند بسیار مناسب است چون در نمودار همه چیز لحاظ شده است.
و می توان گفت که تحلیل تکنیک ها برگرفته از تحلیل فاندامنتال‚ عوامل اقتصادی ‚ روانشناسی بازار‚ و دیگر چیزها می باشد.
به همین دلیل تکنیکال میتواند همه ی مزیت ها را یک جا داشته باشد. و باید به این موضوع پرداخت که در بعضی از بازارهای مالی بررسی و تحلیل های فاندامنتالی و عوامل اقتصادی بسیار دشوار است. ولی در تحلیل تکنیکال به آنها نیازی نداریم و می توان از روی نمودار آنها به تحلیل و پیش بینی روند پیش رو پرداخت .
ولی معمولاً تحلیلگران حرفهای چه تحلیلگر تکنیکال یا فاندامنتال سعی دارند که مقدماتی از تحلیلهای همدیگه بلد باشند.
برای مثال تحلیلگر تکنیکال سعی می کند عوامل ابتدایی فاندامنتالی را بررسی کند.و تحلیلگر فاندامنتالی هم نیز به همین شکل سعی می کند عوامل مقدماتی و ابتدایی تکنیکی را بررسی کند.
در آخر نمیتوان گفت کدام تحلیل بهتر است‚ هر دو ویژگی های خاص خود را دارند و هر دو در زمان خاص کاربرد دارند.
آیا آموزش تحلیل تکنیکال سخت است؟
شاید بتوان گفت یکی از ویژگیهای تحلیل تکنیکال یادگیری و آموزش سریع آن و بدون نیاز به محاسبات ریاضی و فرمولهای آن میباشد. و یادگیری تحلیل تکنیکال برای همه آسان است به شرط آنکه آموزش مبتنی بر تمرین و کاربردی بودن آن باشد.
حتی اگر یک فرد بی سواد را در نظر بگیریم می توان آموزش تحلیل تکنیکال را به صورت کاربردی یاد بگیرد از جمله کسانی که بدون سواد تحلیل تکنیکال را یاد گرفتن از تحلیلگران های معروف دنیا می باشند.
عقاید مخالف تحلیل تکنیکال:
برای اینکه بفهمیم تحلیل تکنیکال چیست باید از عقاید مخالف آن را برسی کنیم از آنجایی که تحلیل تکنیکال یکی از معروف ترین تحلیل ها و کاربردی ترین آنهاست. عقاید مخالف آن هم نیز وجود دارد. برای مثال یکی از آن ها این است که آیا از یک نمودار می توان آینده آن را پیشبینی کرد. و آیا نمودار قابل اعتماد باشد و …..
اولین دلیل برای رد این مخالفت ها این است که تحلیل تکنیکال روز به روز بهتر شده و جایگاه خود را در دنیا محبوب تر کرده است.
بیشتر تحلیلگران دنیا به این تحلیل رو آوردند از نظر منطقی هم بخواهیم به این موضوع بپردازیم می فهمیم که اگر چیزی قابل اعتماد و کاربردی نباشد به تاریخ می پیوندد و این همه کتاب و منابع وجود نخواهد داشت.
مورد بعدی این همه تحلیلگر در این تحلیل وجود نخواهند داشت. نکته بعدی که می توان به آن پرداخت این است که تحلیل تکنیکال جایگاه خود را در تحلیلگری پیدا کرده و هر روز افراد زیادی به این تحلیل روی می آورند که اگر کاربرد و نفع در آن را نبیند آن را کنار می گذارند.
برای درک بهتر این موضوع که تحلیل تکنیکال خوب است یا بد باید آن را در نمودار و عمل ثابت کرد وما تیم اتاق بورس افراد را تشویق میکنیم که در عمل آن را ببینند. زیرا بهتر از همه دلیل ها این است که فرد خود به این درک برسد. تا معنای واقعی تحلیل تکنیکال چیست؟ را بداند.
اتاق بورس مرکز آموزش بورس و تحلیل بازار مالی
چقدر این مقاله براتون مفید بود؟
لطفا امتیاز دهید ب
Average rating 5 / 5. Vote count: 2
No votes so far! Be the first to rate this post.


دیدگاهتان را بنویسید