تئوری داو چیست ؟ و تاثیر آن بر تحلیل تکنیکال و بازار سرمایه

چارلز داو به همراه همکارش، ادوارد جونز، شرکتی با نام داو جونز در سال ۱۸۸۲ تاسیس نمودند. داو ایده های ذهنی خود را به صورت مجموعه ای از سرمقاله ها در مجله وال استریت منتشر نمود. که شروع تئوری داو بود.
اکثر متخصصان امروزی ماهیت اصلی ایده های شخصی داو راشناسایی و پذیرفتن، با این حال برخی از آنها منبع اصلی این نظریه ها را در نیافته اند در حالیکه تئوری داو هنوز هم سرمنشا مطالعه و بررسی روش تحلیل تکنیکال تلقی میشود، گرچه، شرکت های امروزی از فناوری های بسیار پیچیده کامپیوتری استفاده می نمایند.
در تاریخ ۳ جولای ۱۸۸۴ آواره و ارقام یاد گیر بازار بورس و سهام را منتشر کرد که شامل قیمت های تقریبی از مشابه ۱۱ نوع سهام بود و به دو کمپانی راه آهن و دو کارخانه تولیدی تعلق داشت در آن زمان فکر میکرد که این ۱۱ سهام شاخص های مناسب از اقتصاد کشورش می باشند.
در سال ۱۸۹۷، تشخیص داد که دو شاخصه مجزا در میان این ۱۱ مورد وجود دارد که بیانگر سلامت اقتصاد کشور می باشند، در نتیجه، ۱۲ شاخصه صنعتی، بیست شاخص راه آهن بورس را پایه گذاری نمود . در سال ۱۹۲۸ این شاخص ها رشد بی سابقه ای داشتند به ۳۰ مورد رسیدند، که امروزه نیز به همین تعداد باقی مانده و تغییری نکرده.
روند تایید تئوری داو
متاسفانه مقاله یا کتابی راجع به زمانه کنونی ما ننوشته است. درعوض او ایده های مربوط به عملکرد یا رفتار بازار بورس خود را به صورت مجموعهای از مقالات منتشر شده در مجله وال استریت در همان غرب منتشر نمود. یک سال پس از فوت او، نلسون در سال ۱۹۰۳ رساله ای راجع به همین موضوع تحت عنوان تعمتی دقیق بر زیر ساخت های تئوری بورس و سهام را منتشر نمود که در آن برای نخستین بار از واژه تئوری داو استفاده نمود.
ریچارد راسل نظریه داو راجع به بازار بورس و سهام با مقاله بروید از نظر بود روانشناختی در سال ۱۹۷۸ مقایسه نمود ویلیام پیتر هامیلتون ردهبندی و انتشار انگاره های داو در کتاب شاخص های بازار بورس او را به عهده گرفت روبرت ریی تئوری داو را توسعه بخشید و به جزئیات بیشتر قضیه نظریه داو پرداخت که این تلاش در سال ۱۹۳۲ به ثمر رسید.
شاخصه های اصلی از دیدگاه تئوری داو
1. تاثیر کاهشی میانگین ها چگونه است؟
مجموعه تعاملات بازار بورس و سهام بیانگر این مسئله می باشد که حاصل کلیه تعاملات و رفتار بازار بورس و سهام دوره های قبل انی و ناپایدار هستند و فقط برای کاهش یا تخفیف قیمت ها در آینده می باشند.
این ایده که بازارها بیانگر کلیه عوامل آشنای احتمالی می باشند و تاثیر مستقیم بر فرایند عرضه و تقاضا دارد یکی از مهمترین اصول و فرضیه های اصلی تئوری تکنیکی می باشد.
این نظریه برای اکثر بازارها از جمله بازار های خصوصی کاربرد دارد در حالی که بازارها قادر به پیش بینی رویدادهایی مانند زمین لرزه و دیگر بلاهای طبیعی نمی باشند و تاثیر آنها در چنین شرایطی بر عملکرد قیمت ها به خوبی قابل مشاهده است. در بعضی موارد تئوری داو را میتوان به تحلیل بنیادی ربط داد و آن را تکمیل کرد.
2. سه روند بازار چگونه است؟
او معتقد بود که قوانین عمل و عکس العمل برای بازارهایی که صرفاً فعالیت های فیزیکی انجام میدهند کاربرد دارند. فرضیه ی تعامل بیانگر این قضیه است که در اکثر موارد و هنگامی که بازار بورس در بالاترین موقعیت خود قرار می گیرد دارای یک کاهش وزن بوده است .
و مجدداً به روند قبلی خود در سطح نزدیکترین نقطه افزایشی خود باز می گردد، چنانچه پس از این جریان قیمت مجدد کاهش می یابد باید فاصله ای میان این دو کاهش رخ دهد تا این اتفاق منطقی به نظر برسد.
داو روندی مشخص در این مرحله را شناسایی نموده است ، که عبارتند از رود اولیه، ثانویه، و حداقلی و آن ها را جزر و مد ، امواج ، و موج های بزرگ دریا مقایسه نموده است.
هرتماشاگریا کاربر می تواند به سهولت مسیر و جهت جزر و مد را به کمک اندازه گذاری از بالاترین نقطه ساحل که امواج به آن دسترسی دارند تشخیص دهد هر کدام از امواج قبلی به دورترین بخش داخلی دست یابد، چنین جزر و مدی قابل پیگیری خواهد بود.
چنانچه نقطه بالای هر کدام از امواج قبل در دوردست ترین نقطه قرار داشته باشد چنین جزر و مدی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت و روندی وارونه خواهد گرفت و بحران اقتصادی روی خواهد داد وی اظهار داشت که با ماندگاری جزر و مدهای بازار بیش از یکسال می باشد و احتمالا چندین سال طول خواهد کشید.
روند ثانویه یا متوسط بیانگر موارد اصلاح شده روند اولیه می باشد که این فرآیند به طور معمول سه هفته تا سه ماه به طول می انجامد. روند حداقلی معمولاً به زمانی کمتر از سه هفته نیاز دارد.
3. روند های مهم دارای سه مرحله اساسی است از دیگاه نظریه داو
الف . مرحله انباشت:
که یک فاز مشارکت جمعی در امر سرمایه گذاری و مرحله توضیح می باشد این فاز بیانگر خرید آگاهانه توسط سرمایهگذاران زیرک و دقیق می باشد.
ب. فاز مشارکت جمعی:
زمانی که اکثر طرفداران روند تکنیکی شروع به همکاری در فرایند سرمایه گذاری میکنند، نرخ قیمت ها نیز سریعاً روبه افزایش خواهد شد و اخبار کسب و کارها از نظر رونق داغ است.
ج. مرحله توزیع:
زمانی رخ می دهد که رسانهها اقدام به انتشار شایعه های خوشبینانه زیادی می کنند در این هنگام استقبال و مشارکت سرمایه گذاران افزایش می یابد . سرمایهگذاران زیرک که شروع به انباشتن سرمایه خود در بازارهای اوراق سهام کردهاند، قبل از هر شخص دیگری که اقدام به فروش کند شروع به توضیح می نمایند.
4. میانگین ها (شاخص ها) باید تایید کننده یکدیگر باشند
هیچکدام از شاخصهای بازارهای پایدار و یا حاشیه ای رخ نخواهد داد، مگر اینکه هر دو میانگین دارای معیارهای واحدی باشند احساس میکرد که هر دو میانگین باید در سطحی بالاتر از سطح ثانوی قبلی باشند تا چنین پیامد ای حاصل شود یا روند حقوق در بازارهای پایدار، استمرار یابد. چارلز داوه معتقد بود که هرگاه این دو میانگین از یکدیگر منشعب گردند، روند قبلی هنوز هم حفظ می گردد.
5. حجم یا میزان باید تایید کننده روند باشد
حجم باید قابل گسترش و یا افزایشی در مسیر روند اصلی باشد. در مسیر روند کاهشی، حجم باید هماهنگ با کاهش قیمت ، ارتقا یابد و با افزایش قیمت، کاهش داشته باشد در واقع او حجم را به عنوان شاخص های ثانوی در نظر گرفت.
6. هرکدام از روندها تا زمانی که شاخصه های معینی را به وجود میآورند، باید مستمر و موثر باشند، در غیر این صورت جهتی معکوس خواهد داشت.
مقاله ی فوق خلاصه ی از تئوری داو بود که امیدوارم برای شما همراهان اتاق بورس مفید واقع شده باشد
نویسند سام ماشین چی، فعال و مدرس بازار بورس
چقدر این مقاله براتون مفید بود؟
لطفا امتیاز دهید ب
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
I was reading through some of your articles on this website and I conceive this site is very informative ! Keep on putting up. Allyson Gail Bondy
Wow, that’s what I was seeking for, what a data! present here
at this web site, thanks admin of this web site.
If you would like to grow your familiarity just keep visiting this web site and be updated with the latest information posted here.
Greetings I am so happy I found your blog, I really found you by accident, while I was looking on Bing for something else, Regardless I am here now and would just like to
say cheers for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all
at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.